Centre de teràpies a La Palma de Cervelló

Overall treatment

At Roger Tintoré Physiotherapy and Osteopathy we work on the treatment of muscular, sports, traumatological, and rheumatological pathologies, both acute and chronic, and always from a global point of view.

Lesions esportives i musculars tractades

en mans d’experts

Teràpia manual

És una de les més conegudes quan es parla de fisioteràpia i osteopatía, també és una de les més comunes. És una de les tècniques més específiques per el tractament del dolor, abasta des de la columna vertebral fins a tota mena d'articulacions. Les tècniques les apliquem, sobretot, manualment, encara que de vegades ens ajudem de màquines o aparells, el nostre principal objectiu amb aquesta tècnica és recuperar el moviment, alleujar el dolor articular i muscular i millorar de manera immediata i eficient el nostre pacient, així com generar una neuro modulació de dolor i disminuir la quinesofòbia. S'aplica de manera activa, passiva i actiu assistida.

 

Tractem cadascun dels nostres pacients de manera personalitzada, única i amb garanties.

Punció seca

Treballem la punció seca com el tractament estrella per eliminar punts dolorosos musculars o punts gallet. Amb això treballem punts en què hi pot haver hagut sobrecàrregues, moviments bruscos, forçosos o males postures, és una tècnica invasiva que es basa en punxar amb una agulla la pell fins al punt gallet punt on hem trobat el dolor sense introduir cap substància calmant, ni anestèsica.

 

Amb aquesta tècnica busquem estimular el múscul de forma mecànica, sempre realitzat per un professional format i acreditat per poder fer aquest tractament. La seva activitat és efectiva, elimina altament el dolor i millora els símptomes associats juntament amb una sessió de fisioteràpia.

Control motor / CORE

El control motor és la capacitat pròpia no conscient executada pel nostre sistema nerviós central per fer un moviment exacte en relació amb el nostre entorn. Un gest tan senzill com escriure genera multitud de contraccions musculars de diferent intensitat generada a nivell central.

 

A tots els moviments hi ha control motor i és important treballar-lo després de lesions específiques on queda alterat, com la reeducació de la marxa després d'un temps d'immobilització.

 

El CORE és un treball muscular profund realitzat des del nucli del cos per generar moviment més estable, més controlat i no lesiu i és precursor del control motor.

Tractament dolor miofascial

El dolor miofascial és un dels més habituals afectant parts toves i generant moltes vegades els punts gallet miofascials podent donar dolor intens local o referit, així com afectant la funció muscular. El tractament d'elecció és la punció seca (invasiu) però també es pot tractar amb tècniques no invasives (compressió, tècniques neuromusculars, estiraments…) i en tots dos casos són molt efectius.

Tractament dolor crònic

El dolor crònic és una patologia en clar augment on el tractament mèdic convencional moltes vegades no funciona afectant les activitats de la vida diària de la persona que el pateix, així com les relacions personals, laborals o íntimes.

 

Des de Fisioteràpia i osteopatia Roger Tintoré ho abordem explicant els mecanismes del dolor, empoderant el pacient de coneixement en neurociència del dolor i amb teràpia activa, disminuint el dolor des del moviment.

Tècniques viscerals

Les vísceres formen part de l'estructura corporal i els canvis també poden ser tractats mitjançant teràpia manual. Aquestes estructures estan unides a través de les fàscies i lligaments, i hi ha una relació íntima entre les estructures musculoesquelètiques i les viscerales.

 

Un pacient pot presentar un dolor lumbar, que pot venir per problemes viscerals, ja que vísceres i estructures múscul esquelètiques comparteixen els mateixos segments medul·lars. A banda el sistema múscul esquelètic és la sustentació mecànica d'aquestes vísceres podent generar una alteració en ambdós sentits.

 

La teràpia manual visceral és la tècnica fisioterapèutica que aplica una força suau a les vísceres per tal d'estimular la mobilitat i el to dels òrgans. Aquesta tècnica ben aplicada ajuda a corregir els moviments anormals de les vísceres, alleujant les molèsties del pacient.

 

Es poden tractar alteracions funcionals (alteració de la funció del propi òrgan, com el reflux) i alteracions estructurals (afectació múscul esquelètica amb la seva relació visceral, o pròpia tensió visceral).

 

La teràpia manual visceral sempre l'han d'aplicar professionals de la fisioteràpia i osteopatia, només així, s'assegura el pacient que l'aplicació sigui segura i exacta.

Neurodinàmica

La neurodinàmica és la mobilització del sistema nerviós i les estructures que l'envolten per aconseguir una homeòstasi que ha estat alterada produint un augment de la mecano sensibilitat que podem testar amb proves específiques per a cada nervi usant el lliscament i la tensió i així determinar l'alteració.

 

Les alteracions neurals perifèriques poden produir dolor local, dolor irradiaat, així com alteració del teixit a què inerven.

 

Amb els tests es determina el tractament i la dosi que pot ser molt beneficiosa per a diferents lesions i malalties, com la patologia articular del raquis o alteracions en parts toves.

.

Reeducació postural

Amb aquest tractament fem que el nostre pacient participi activament en el procés i els resultats. Es tracta de fer que l'usuari adopti i reeduqui el cos cap a postures i ubicacions correctes del seu cos. És una tècnica innovadora no lesiva, progressiva i sempre activa. Respectem les limitacions, funcions i afeccions de cada persona.

 

Realitzem un diagnòstic previ i ensenyem i tractem postures que el pacient ha d'adaptar novament per poder tractar els seus problemes. Això és perquè normalment, amb el pas del temps, dels anys, dels treballs i dels costums, el nostre cos s'adapta a diferents formes i postures que no li fan bé. Per això, nosaltres des de Fisioteràpia i Osteopatia Roger Tintoré treballem per reeducar-lo i tornar a aconseguir la postura inicial que evitarà malalties i lesions.

 

Tap / Kinesiotape

El kinesiotape s'empra en la recuperació de lesions per desgast crònic o esportives que afecten el teixit muscular o lligamentós. A Fisioteràpia i Osteopatia Roger Tintoré ens centrem en aquest tractament per a la contenció, assistència i potenciació de les funcions dels paquets neuromusculars, fascials, vasculars i limfàtics

 

El tape convencional es tracta d'una vena elàstica o no elàstica amb adhesiu que fa que s'apliqui de manera funcional a l'articulació o múscul que es vol tractar, mantenint així la seva funció i mobilitat articular. Amb això també prevenim moviments fora del rang de l'articulació i té un efecte directe i immediat, ja que limitant aquesta articulació s'actua directament sobre el dolor, s'assisteix al múscul i es conté l'articulació.

Massoteràpia

Es tracta d'una tècnica amb una finalitat més terapèutica. Aquest tractament que es fa servir des de l'inici de la civilització es troba en contínua transformació , és una de les tècniques més esteses ja que té múltiples beneficis. Amb ella tractem lesions o malalties amb fins terapèutics, generant una neuromodulació del dolor, utilitzem diferents tècniques del massatge tals com el transvers profund, massatge periosti, massatge de Dickie, o alliberament miofascial.

Exercici terapèutic

Lexercici terapèutic és laplicació d’exercicis determinats i guiats per completar el tractament de fisioteràpia i osteopatia que el pacient ha de realitzar de forma domiciliària per mantenir lequilibri aconseguit amb el tractament. Són exercicis que poden treballar una estructura específica o grups o cadenes musculars grans. Es treballa en diferents intensitats i de vegades es realitza amb ajuts (goma, pilota, pes…). Sempre es fan primer amb el professional per assegurar una bona execució.

Alteracions ATM

L'articulació tempuromandibular (ATM) és l'articulació sinovial tipus bicondília que hi ha entre l'os temporal i la mandíbula, és a dir, uneix boca i crani. En realitat, es tracta de dues articulacions, una a banda i banda del cap, que funcionen sincronitzadament.

 

Hi ha moltes patologies relacionades amb l'ATM podent produir dolor a nivell de la mandíbula, a l'oïda, cefalea, dificultat per a la masticació o bruxisme.

 

A Osteopatia i fisioteràpia Roger Tintoré tractem l'ATM via externa o interna amb tècniques conservadores i invasives per alleujar símptomes i restaurar l'equilibri.

Abordatge sensibilització central i perifèrica

La sensibilització central es defineix com una “amplificació del senyal neural dins del sistema nerviós central que desencadena hipersensibilitat al dolor”, és a dir una alteració que genera una alarma central que ens fa sentir dolor sense relacionar-se amb un dany, podent generar un estat de dolor crònic.

 

A nivell perifèric un dolor crònic genera una alteració química a l'asta posterior de la medul·la produint un canvi del llindar necessari per estimular els nociceptors (que són els receptors del dolor) generant així un dolor continuat, fins i tot mantingut en el temps pot creuar la línia mitja o desbordar nivells medul·lars superiors i inferiors.

 

El tractament de l'SC i l'SP és complex i requereix un abordatge multidisciplinari, on una part fonamental és la fisioteràpia tractant des d'un punt de vista físic com una explicació profunda del dolor al pacient.

 

El pacient ha de comprendre la fisiologia del dolor per comprendre així la patologia i establir les bases del tractament.

Tractament cefalees i migranyes

Cada cop són més freqüents les cefalees, migranyes, dolor cefàlic…

 

Amb la fisioteràpia i l'osteopatia tenim eines efectives per abordar aquestes patologies, sempre com a objectiu principal cercar la causa primària, que en aquest tipus de patologies pot ser molt divers, i així trobar una solució a llarg termini.

Readaptació al gest esportiu

En tots els esports hi ha un gest esportiu tècnic que de vegades es repeteix moltes vegades a la pràctica d'aquest. Arran d'una mala execució per diferents alteracions (musculars, articulars…) aquest gest es pot alterar produint una lesió.

 

Tan important com tractar la lesió és tractar la causa primària, que en aquest cas seria recuperar el gest esportiu correctament.

 

 

 

Treballem per què el teu dolor i malestar desapareguin, no ho dubtis més. Reserva una cita amb nosaltres!

CONTACTA'NS